tirsdag 24. mai 2011

Minnestatovering og atopisk eksem? Erfaring, noen?

Jeg har tenkt en del på dette, bare ikke nevnt det for noen tidligere.
Nå kom jeg over et galleri på Englesiden med bilder av minnestatoveringer for de kjære barna, og nå får jeg jo bare enda mer lyst på en selv. Tenkte først at jeg kunne la være, men har så inderlig lyst til dette.

Problemet mitt er i hovedsak ikke penger, men når sant skal sies, har jeg ikke så god råd egentlig. Tatoveringen behøver jo aldeles ikke å være så stor, og en liten tatovering behøver vel ikke bli så innmari dyrt. Og når det gjelder smertene ved tatovering, så kan de vel egentlig ikke være verre enn å føde...

Problemet derimot, er min kronisk atopiske eksem. Jeg vet ikke om jeg tør å tatovere meg, er redd for infeksjon i tatoveringen... Eksemen min kan være ganske ille til tider, noen der ute som har erfaring med periodevis ille atopisk eksem kombinert med tatovering?


5 kommentarer:

 1. Minste prisen på tattovering er 700. og da får du den en liten tattovering. Min er 2cm brei og 2cm høy.

  Liv

  SvarSlett
 2. Kjære Connie :)
  Jeg forstår så inderlig godt at du tenker på dette, og at du har lyst til å ta en tatovering :)
  Jeg foreslår følgende:
  Snakk med en lege (helst en ung en) og en erfaren tatovør, kanskje er det noen farger/pigmenter som er verre enn andre, kanskje er det noen steder/hudområder som er bedre eller dårligere egnet?
  Bruk noen uker til å pleie huden spesielt godt der du vil ha tatoveringen.
  Kjøp inn det du og huden din trenger etter tatoveringen.
  Tegn ditt eget motiv, utfra hvor du og evt. tatovøren er blitt enige om, og evt. ut fra farger.

  Lykke til :)
  KLEM <3

  SvarSlett
 3. Jeg snakka med ei på hudavdelinga i går faktisk, som sa at det er mange pasienter der som har tatoveringer og atopisk hud, og de har ingen problemer med tatoveringer. Hun skulle snakke med legen i morgen for meg og høre hva han har å si. Kjenner også atopikere med tatovering, som det har gått fint for. Tenker selv at hvis jeg tar en liten en på en plass hvor jeg ikke er så plaga med utslett, så går det kanskje bedre.

  Etter å ha lest litt på nett om allergier, sensitiv hud og tatoveringer, så merker jeg at det heller mer mot nei enn ja, dessverre... Men får høre i morgen hva legen hadde å si (går til lysbehandling annenhver dag).

  Har forresten ideen til hvordan tatoveringen skal være nesten klar i hodet . Skulle bare ønske at ting ikke var så komplisert. Leste på nett at enkelte farger (særlig gul og rød) lettere kunne framkalle allergiske reaksjoner enn andre. Og at reaksjoner kunne oppstå i løpet av nærmeste uker eller etter flere år :/

  Må også være sikker på at tatovøren jeg går til, virkelig vet hva han gjør, og bruker skikkelig og sterilt utstyr.

  Ang. allergiske reaksjoner, så reagerer jo jeg på veldig mye. Diverse mat, parfyme og parabener - jeg holder meg jo unna alt av hudprodukter jeg ikke har fått anbefalt av hudavdelingen.. Tør ikke annet. Frisøren brukte noe på meg en gang som skulle være skånsom for huden og parfymefri. Jeg fikk reaksjon i hodebunnen likevel..

  Så, rart jeg er skeptisk?
  Skulle så inderlig gjerne hatt den minnestatoveringen... Det høres så fint ut.

  SvarSlett
 4. jeg har en mindetatovering på min ryg og jeg er selv atopiker i en slem grad har det på det meste af min krop, og jeg har ingen problemer haft, jeg valgte at lade mig allergi teste så det er intet problem, man skal bare sørge for at stedet er rent og at personen ved hvad han/hun gør.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips, DominoWilliams :) Har faktisk satt opp time til tatovering i desember, men kan hende jeg må avlyse /utsette av personlige grunner.

   Slett