lørdag 8. september 2012

Lukket inn i en minneeske

For litt siden så jeg et bilde av en liten jente. En liten jente som ble født i samme tidsrom som Linnea, på samme sykehus. Denne jenta hadde på seg en kåpe. Plutselig gikk det opp for meg at det kunne vært min lille jente som den dag i dag gikk i en lignende kåpe...

Fordi... for over 2 år siden, da jeg gikk gravid med Linnea, gikk jeg forbi en nydelig kåpe og hatt i en
barneavdeling. Jeg falt for klærne med en gang, så - jeg kjøpte det, og jeg tenkte; "herregud, det er jo 2-års størrelse, så teit å kjøpe det nå, det er jo lenge til hun blir 2 år. Skal jeg lagre på det så lenge før det blir brukt?" Men likevel, - ja, jeg kjøpte det, og den dag i dag, angrer jeg ikke, selv om det inntil videre blir liggende i min datters minneeske, esken hvor de knuste drømmer bor, "De knuste drømmers eske"...

Tenk det, nå er det snart 2 år siden hun ble født, - det er faktisk ikke så lenge siden, og hun skulle snart passet inn i kåpen og hatten, - ja, kanskje hun allerede hadde passet inn i det? Og de 2 årene har igrunn flydd, selv om det første året var ekstremt tungt.

I dag har jeg grått for Linnea min, for første gang på lenge. For første gang ble pappaen helt frivillig med på å snakke om henne, kalle henne storesøster og se på bilder i albumene hennes. Det rørte meg dypt.

Når vi i dag så på bildene, kunne jeg virkelig se hvor lik henne lillebroren er. Spesielt på bildet til høyre. Kanskje nettopp fordi han sover her?

Linnea sover jo på alle bildene sine. Hun sov da, og hun sover enda.

"Hun sover...

Hun sover for alltid
i sin visne blomsterseng
En engel uten ansikt
Hun skal aldri komme hjem..."
- Fra "En engel uten ansikt" av mamma Connie
 
Lukket inn i en minneeske...

1 kommentar: